Είσαι μοναδική! Είσαι μοναδικός!

Feb 28, 2019Αλεξία Ποταμίτου

Το σημαντικότερο πράγμα που έμαθα απο τη δουλειά μου είναι το οτι τα σώματα μας είναι τόσο μοναδικά όσο και η προσωπικότητα μας!
Πραγματικά χαίρομαι όταν συναντώ ανθρώπους που έχουν αποδεχτεί και αγκαλιάσει το σώμα τους με αγάπη.
Μόλις κατανοήσουμε τη μοναδικότητα της ωντότητας μας, τότε ξεκινάμε να ζούμε πραγματικά. Έτσι το φαγητό που είναι καλό για τον σύζυγο σας ή για την επιστήθια φίλη σας μπορεί να μην είναι το καλύτερο για εσάς. Πώς μπορεί ένας τύπος διατροφής να είναι ιδανικός για όλους; Είναι αδύνατον!
Είναι δυνατό να μας αρέσουν όλους τα ίδια φαγητά;
Ο καθένας απο εμάς αρέσκεται σε διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα γονίδια που κουβαλά, ανάλογα με τις διατροφικές εικόνες που φέρει απο μικρός ή μικρή και ανάλογα με τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει.

Αν λοιπόν σκέφτεστε ποιά δίαιτα να ακολουθήσετε μετά τις γιορτές! Η απάντηση είναι ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!
Το κλειδί πίσω απο οποιαδήποτε διατροφή, είναι να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας! Να σέβεστε τις δικές σας ανάγκες και να υπακούετε στα δικά σας γευστικά γούστα.

Όταν πρωτοήρθα στη Κύπρο μου έκανε εντύπωση που κάποιοι άνθρωποι έψαχναν σε εμένα τον αστυνομικό της διατροφής τους! Ένας ρόλος που δεν μου ταίριαξε ποτέ! Για μένα η επιτυχία της δίαιτας βρίσκεται στην εξατομίκευση! Όταν λοιπόν αντιληφθούμε οτι η υγεία μας ΔΕΝ βρίσκεται θαμμένη πίσω απο μια υπετροφή και κανένα σακούλι λαχανίδες ή σέλινα τότε έχουμε βρεί τις λύσεις που ψάχνουμε.

Είμαι σίγουρη οτι αναγνωρίζετε όλοι όσοι έχετε ακουληθήσει ανορθόδοξες δίαιτες οτι οι αληθινές επιπτώσεις στο σώμα και στο μυαλό δεν είναι καν το πώς νιώθεις όταν ακολουθάς την ανορθώδοξη δίαιτα αλλά μέρες μετά, εβδομάδες και χρόνια!

Υποστηρίζω οτι όλα τα τρόφιμα μπορούν να χωρέσουν σε μια υγιεινή διατροφή. Πιστεύω ακόμα οτι θα έπρεπε να σταματήσουμε να κατηγοριοποιούμε στο μυαλό μας τα τρoφικά ως «Υγιενά» ή « Ανθυγιεινά». Μια υγιειής και ισορροπημένη διατροφική στάση δεν χωρά απαγορεύσεις!

Αντί να εστιάζεται στο τι δεν πρέπει να τρώτε, εστιάστε στο τι σας κάνει καλό και αρχίστε να τρώτε με αυτό τον τρόπο!