Νιώσε καλύτερα στο σώμα σου σε 10 μέρες

Mar 12, 2020Αλεξία Ποταμίτου

1.  Ξεκίνα να περπατάς!

Ειλικρινά τις μεγαλύτερες αλλαγές σώματος που έχω δει τις είδα να συμβαίνουν με μικρές αλλαγές.

Έχει τόσα πολλά να μας δώσει η άσκηση πέρα από τις θερμίδες που καίμε που είναι απαραίτητη πιστεύω σε κάθε προσπάθεια να νιώσουμε καλύτερα. Αν βρίσκεσαι σε απώλεια βάρους μην χολοσκάς για δύσκολα σενάρια, ξεκίνα απλά να κινείσαι με όποιο τρόπο σου αρέσει. Επίσης αν δεν έχεις ζήσει τη μαγεία της άσκησης σε ανοιχτό χώρο οφείλης να το κάνεις. Είναι απλά μαγεία η επαφή με τη φύση και η άσκηση μαζί!

2.  Ξέχνα τον αριθμό της ζυγαριάς. Τι δείχνει, τι πρέπει να δείχνει κτλ. Καλύτερα να συγκεντρωθείς στο τι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αν πχ δεν τρως πολλές σαλάτες καλό θα ήταν να καθιερώσεις ένα εκ των δυο γευμάτων σου σε σαλάτα. Τι θα έλεγες ας πούμε να φας μια σαλάτα αντί για ζυμαρικά ένα βράδυ; Μια ωραία σαλάτα!

3. Πάρε πιο πολλές φυτικές ίνες. Καλό είναι να έχεις λαχανικά διαθέσιμα παντού και πάντοτε και σου υπόσχομαι θα μπορέσεις έτσι να ρίξεις το θερμιδικό φορτίο της ημέρας σου. Όσο πιο πολλές φυτικές ίνες παίρνεις τόσο καλύτερο μεταβολισμό θα έχεις. Επομένως αν είσαι καλά εντερικά φάε καρότα, σέλινα και κουλούμπρες για ενδιάμεσο.

4. Πάρε πρωινό. Χιλιοειπωμένο και πολύ παρεξηγημένο επίσης στις μέρες μας. Είναι σημαντικό να κάνεις τις σωστές επιλογές πρωϊνού. Επιλογές που όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά θα σε κρατήσουν μέχρι το επόμενο γεύμα. Επιλογές που θα σου χαρίσουν ενέργεια, γεύση και λίγες θερμίδες. Οπότε σκεφτείτε και πράξτε λογικά. Προσοχή στις παγίδες και στις μεγάλες μερίδες. Ένα τεράστιο μπολ γιαούρτι με μελί και γκρανόλα δεν είναι πάντα η πιο σωστή επιλογή αφού μπορεί να σου δώσεις πολλές θερμίδες και ζάχαρη!

5. Κοιμήσου νωρίτερα! Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι ορμόνες μας δουλεύουν καλύτερα όταν κοιμόμαστε αρκετά οπότε 7-8 ωρίτσες τις χρειαζόμαστε και οφείλουμε να φροντίσουμε για αυτό.

6. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους, στόχους που να αντικατοπτρίζουν εσένα και κράτησε τις καινούριες σου συνήθειες και μετά τις 10 μέρες εύκολα!

7. Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με μια ισορροπημένη διατροφή και μην φοβάσαι ο Κορωνοίος θα φύγει όπως ήρθε.