Τα φρούτα και η ζάχαρη!

Nov 13, 2019Αλεξία Ποταμίτου

Πιστεύετε κι εσείς ότι δεν πρέπει να τρώτε φρούτα γιατί σας παχαίνουν; Ξανασκεφτείτε το 🤓

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, τα φασόλια, πολλά λαχανικά και πολλά σιτηρά, εμπεριέχουν ζάχαρη! Είναι δηλαδή το τελικό προϊόν από τη διάσπαση τους.

Νομίζω το πρόβλημα ξεκινά όταν υπερκαταναλώσουμε φρέσκα φρούτα ή αν αντιλαμβάνεστε τη ζάχαρη στα φρούτα ως επιπρόσθετη ζάχαρη! Δεν έγινε κάποια προσθήκη ζάχαρης στα φρούτα, ήταν παντα εκεί 😁

Τα φρούτα εμπεριέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό. Σκεφτείτε ότι μερικά φρούτα είναι πιο σκληρά από αλλά όποτε χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο για να τα φάμε και έτσι η φρουκτόζη τους φτάνει στο συκώτι με αργό ρυθμό πράγμα πολύ καλό για την υγεία μας.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν η ζάχαρη δέχεται επεξεργασία εκτόςς τροφής πχ. η κοινή ζάχαρη που όλοι ξέρουμε που έχει τύχει τόσης πόλλης επεξεργασίας που ναι, είναι πια βλαβερή για την υγεία μας.

Όπως καλά ξέρετε οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί δεν είναι ότι καλύτερο αφού με λίγη ποσότητα μπορούμε να καταναλώσουμε πολλά σάκχαρα! Τα smoothies είναι σίγουρα καλύτερα αφού βάζεις όλο το φρούτο στο blender αλλά και πάλι η καλύτερη επιλογή είναι το φρέσκο φρούτο!

Τέλος το σιρόπι αγκάβης, η ζάχαρη καρύδας, το χαρουπόμελο, το μέλι, το σιρόπι από σφένδαμο έχουν καλύτερο διατροφικό προφίλ από τη ζάχαρη αλλά στο τέλος είναι ζάχαρη όποτε έτσι θα συμπεριφερθούν στο σώμα μας, σαν ζάχαρη 🥴

Ας φάμε λοιπόν φρέσκα φρούτα και μαγειρέψετε με αυτά, απλώς μην το παρακάνετε!

Εσείς γνωρίζετε το φρούτο στη φώτο μας;