Άσκησης Ιδιωτικής Ιατρικής στα Νοσοκομεία του ΓΕΣΥ γιατί όχι;

Apr 13, 2023General, George Potamitis

Επ’ ευκαιρία των διαδικασιών ένταξης του Νοσοκομείου Υγεία Λεμεσού στο Γενικό Σύστημα Υγείας ετέθη εκ νέου η απαγορευτική θέσης Άσκησης Ιδιωτικής ιατρικής σε Νοσοκομεία ΓΕΣΥ με το επιχείρημα ότι είναι ενάντια στην φιλοσοφία του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Υποστήριξα την εφαρμογή του ΓΕΣΥ φανατικά και με δημόσιες τοποθετήσεις σαν μια κορυφαία κοινωνική μεταρρύθμιση  ακριβώς για την φιλοσοφία του, με αρχές την ισότιμη πρόσβαση, την ελεύθερη επιλογή νοσηλευτηρίων και ιατρών. Σαν ιατρός του ΓΕΣΥ που ασκώ και Νοσοκομειακή Κλινική Ιατρική ποτέ δεν κατάλαβα εάν η άσκηση ιδιωτικής ιατρικής από Ιατρούς εκτός του ΓΕΣΥ σε Νοσοκομεία ενταγμένα στο σύστημα θα πολεμήσει την φιλοσοφία του . Αντίθετα η ιδεοληπτική προσέγγιση με απαγορευτικές θέσεις θα αναστείλει την πρόοδο της Ιατρικής στον τόπο μας στο σύνολο της, θα εμποδίσει τον επαναπατρισμό αξιόλογων Κύπριων συναδέλφων και θα οδηγήσει το σύστημα σε βιώσιμο μεν οικονομικά αλλά “μίζερο” χωρίς στοιχεία  εκσυγχρονισμού και προόδου.

Η παρούσα Κυβέρνηση δια την πολιτικής προϊστάμενης του Υπουργείου Υγείας οφείλει να τοποθετηθεί και να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα!   

Δρ Γιώργος Ποταμίτης  FEBGH

 π. Πρόεδρος Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου