Καθώς οδεύουμε σε πιο ζεστές και μεγάλες μέρες η διάθεση μας αλλάζει. Ξυπνάμε πιο εύκολα και είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα. Οι διατροφικές μας επιλογές είναι η κινητήριος μας δύναμη για να νιώθουμε καλά και να ζούμε τη ζωή μας όσο πιο όμορφα μπορούμε. Το γαστρεντερολογικό μας σύστημα είναι υπεύθυνο για την πέψη και την απορρόφηση της τροφής και συνάμα έχουμε πρόσφατα ανακαλύψει το ρόλο του στην ισορροπία της σωματικής μας ενέργειας. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να νιώθετε ανάλαφροι, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη οφείλετε να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές.

1. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΒΑΡΕΤΑ ΦΑΓΗΤΑ (ΤΗΓΑΝΙΤΑ, ΚΡΕΑΤΙΚΑ, ΑΛΚΟΟΛ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ)

2. ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΡΟΥΤΙΝΑ (ΑΠΛΟ ΠΡΩΙΝΟ, ΜΙΚΡΟ ΣΝΑΚ, ΕΛΑΦΡΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ, ΜΙΚΡΟ ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ)

3. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ (https://www.alexiapotamitou.com/blog/categories/salads)

4. ΕΝΥΔΑΤΩΘΕΙΤΕ ( ΝΕΡΟ)

5. ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ

6. ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ

7. ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ

8. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

9. ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΚΑΛΑ

10. ΔΕΙΞΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!

Όσο πιο πολύ προσφέρετε στο σώμα σας τα σωστά διατροφικά στοιχεία θα παρατηρήσετε πόσο πιο ενεργητικοί γίνεστε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ίσως να μην χρειάζεστε πια τόση πολλή καφεΐνη για να έχετε ενέργεια και οτι δεν νιώθετε κουρασμένοι και κοιμισμένοι μετά από τα γεύματα σας. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αυτοθεραπευτεί, να αναζωογονηθεί και να αναδομηθεί ακόμα. Η εφαρμογή της ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα όχι μόνο στο πως νιώθετε αλλά και στην εξωτερική σας εμφάνιση. Η μεσογειακή και φυτική διατροφή είναι θεραπευτική. Μπορεί να σας χαρίσει ωραία λαμπερά μαλλιά, σφριγηλό δέρμα και να κρατήσει τις ορμόνες σας σε ισορροπία. Αν σας ενδιαφέρει να φτιάξετε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο μην διστάσετε να ενημερωθείτε απο τον χορτοφαγικό μας οδηγό που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας.

Η φιλοσοφία μου υποστηρίζει 4 βασικούς πυλώνες, ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας “ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ” (https://www.alexiapotamitou.com/blog)