Η Φανουρόπιτα
Η γιορτή ενός λαοφιλή αγίου σήμερα, του Αγίου Φανουρίου.Εσείς φτιάχνετε φανουρόπιτα, όταν χάσετε κάτι; Φτιάξτε τη δική μας πολύ υγιεινή εκδοχή φανουρόπιτας σήμερα.

Αριθμός μερίδων
#
Υλικά
-
12 φοινίκια (χωρίς κουκούτσι)
-
50 μλ ελαιόλαδο
-
300 μλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
-
1 κ μαγειρική σόδα
-
2 Κ μέλι
-
1 κ κανέλα
-
300 γρ αλεύρι Ζέα
-
150 γρ καρύδια αλεσμένα
-
100 μλ νερό
Εκτέλεση
-
Αλέστε πρώτα τα φοινίκια με το νερό στο μλπέντερ.
-
Αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το χυμό πορτοκάλι και αφήστε λίγο στη άκρη.
-
Έπειτα βάλτε το ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα φοινίκια.
-
Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατέψτε.
-
Διαλύστε τη μαγειρική σόδα στον εναπομείναντα φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ρίξτε στο μείγμα.
-
Βάλτε το μέλι και την κανέλα και ανακατέψτε.
-
Ρίξτε τα καρύδια και ανακατέψτε και ψήστε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.