Κέικ Σοκολάτας

 
Αριθμός μερίδων

Υλικά

 

  • 340 μλ νερό
  • 120 μλ ελαιόλαδο
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 1 κ υγρή βανίλια
  • 50 γρ κακάο
  • 300 μλ μέλι @beeologybyharidemos
  • 1 K μηλόξυδο
  • 450 γρ αλεύρι Ζέα η ολικής
  • 1 κ μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ κουβερτουρα (για την επικάλυψη)

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το μέλι σε ένα τηγανάκι και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως. Απλώνουμε πάνω απο το κέικ και σερβίρουμε!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.

  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο , το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα .

  3. Προσθέτουμε τη βανίλια , το κακάο , το μέλι , το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  5. Σμίγουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

  6. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

  7. Ψήνουμε για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος

talk@alexiapotamitou.com