Νούντλς στη στιγμή

Αριθμός μερίδων
Για 4 μερίδες
Υλικά
● 300 γρ νούντλς ( ό,τι σας αρέσει. εγώ βάζω thin udon σε συνδυασμό με νουντλς από ρύζι)
● 1 πρέζα αλάτι
● 1 φλ φυστικοβούτυρο
● 4 Κ ξύδι από ρύζι
● 1 κ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
● 1 κ σόγια σος ή ταμάρι σος
● 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
● Φρέσκο πιπέρι
● 4 μικρά αγγουράκια, κομμένα φέτες
● ¼ φλ ζεστό νερό
● ½ φλ αλατισμένα φιστίκια, κομμένα με το μαχαίρι
● 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
● 1 λεπτή φέτα λεμόνι για κάθε μερίδα
Εκτέλεση
-
Φτιάξτε τα νουντλς όπως λέει η συσκευασία.Όταν τα νουντλς είναι έτοιμα σουρώστε τα και κρυώστε τα με άφθονο τρεχούμενο νερό, για να μην κολλήσουν.
-
Φτιάξτε τη σάλτσα αφού βάλετε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι, τα αγγουράκια, τα φιστίκια και τα κρεμμυδάκια. Χτυπήστε το φυστικοβουτυρο με τα υπόλοιπα υλικα και ¼ της κούπας ζεστό νερό, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό προσθέστε νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι -Η σάλτσα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή.
-
Βάλτε τα νουντλς στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
-
Χωρίστε τα νουντλς σε μερίδες, προσθέστε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε.
-
Σερβίρετε τα νουντλς αφού γαρνίρετε με τα αλατισμένα φιστίκια και τις φέτες λεμόνι. .
Καλή όρεξη
εξερευνήστε άλλες συνταγές





























































































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.