Σαλάτα Κινόα

Αριθμός μερίδων
#
Υλικά
- 1 φλ κινόα κόκκινη
- 2 1/2 φλ νερό
- 1 πιπεριά χρωματιστή κομμένη κυβάκια
- 1/2 φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1/2 φλ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο κυβάκια
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1/2 φλ καλαμπόκι (το ψήσαμε στη σχάρα)
- 1/2 κ φρέσκο τζίντζερ
Dressing
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- 1/3 φλ χυμό λεμόνι
- 1 κ μουστάρδα
- 1 κ σιρόπι σφενδάμου η 1 κ μέλι
- 3 Κ μηλόξυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελάχιστο τσίλι
Εκτέλεση
- Πλένετε την κινόα και την ψήνετε όπως θα ψήνατε πουργούρι.
- Θεωρώ ότι η κόκκινη κινόα που είναι πλουσιότερη σε φυτικές ίνες θέλει ψήσιμο και σωστή δοσολογία κινόα- νερού για να βγει σπυρωτή. Διαφορετικά λασπώνει.
- Μερικοί την βάζουν απλά σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά και δεν την ψήνουν.
- Αυτό όμως την κάνει πιο δύσπεπτη!
- Χτυπήστε το dressing σε ένα γυάλινο δοχείο και μόλις κρυώσει η κινόα ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
εξερευνήστε άλλες συνταγές





























































































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.