Σελινόσουπα

Αριθμός μερίδων
Υλικά
- 250 γρ χοντροκομμένο σέλινο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 πράσο
- 1 μικρή πατάτα
- 2 κ κύμινο
- 1 κ κιτρινόριζα (έβαλα φρέσκια)
- 3 Κ γάλα (βρώμης ή οποίο γάλα θέλετε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 Κ αλεύρι βρώμης ή φαγόπυρο
- 2 Κ ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίιγο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Βάζετε το κρεμμύδι και το πράσο σε 1 Κ ελαιόλαδο και ανάβετε τη φωτιά για να μαλακώσουν.
- Σε 3-4 λεπτά ρίχνετε το σέλινο, την πατάτα και 1/2 λίτρο νερό.
- Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε το κύμινο, την κιτρινοριζα, αλάτι, πιπέρι, 1 Κ ελαιόλαδο, 3Κ γάλα της αρεσκείας σας, τη δάφνη και το αλεύρι.
- Πρόσθετε ακόμα 1/2 λίτρο νερό και αφήνετε να βράσει.
- Η σούπα ειναι έτοιμη. Αφαιρείτε τη δάφνη και αλέθετε να γίνει βελουτέ.
- Πρόσθετε και το υπόλοιπα 1/2 λίτρο νερού αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε με λίγα φύλλα κόλιανδρο ή σέλινου.
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.