Τα κεφτεδάκια που αγαπά το γαστρεντερολογικό μας

Αριθμός μερίδων

#

Υλικά

  • 1 Κ ελαιόλαδο

  • 1 φλ φασόλια της Δευτέρας

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 3 λιαστές ντομάτες

  • 2 Κ Worcestershire sauce

  • 1 Κ mixed herbs

  • 10 gr φρέσκο βασιλικό

  • 10 γρ μαϊντανό

  • 60 γρ βρώμη

  • 1/2 φλ σόγια σε flakes (προαιρετικό)

  • 1 κ λιναρόσπορο σε 4 Κ νερό (προαιρετικό αλλά βοηθά να δέσει η ζύμη)

Για τη σάλτσα ντομάτας

  •  4-5 ώριμες ντομάτες (να γίνουν σάλτσα)
  • 1 κ σκόρδο

  • 1 κ ρίγανη

  • Λίγό αλάτι

  • 1 Κ βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε πρώτα τη ζύμη αφού βάλετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα φασόλια τα πολτοποιείτε και τα υπόλοιπα να κόβετε σε μικρά κομματάκια (σκόρδο, κρεμμύδι, λιαστές ντομάτες) η τα περνάτε από τρίφτη.

  2. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για να δέσει για μισή ώρα τουλάχιστον και έπειτα βάζετε ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό. Αν δεν έχετε χρόνο πλάστε τα μπιφτεκάκια αμέσως και ψήστε τα είτε στο φούρνο είτε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

  3. Αφού μισοψηθούν τα μπιφτεκάκια στο τηγάνι τα ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το ίδιο θα κάνετε αν θα τα ψήσετε στο φούρνο

  4. Γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σε σερβίρετε με άγριο ρύζι ή ζυμαρικά ολικής!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος

talk@alexiapotamitou.com