Το κάρυ το αγαπώ
Ένα απλοϊκό και καλοκαιρινό κάρυ με λαχανίδα! Η λαχανίδα είναι ένας διατροφικός «θησαυρός». Πολλά τα οφέλη της, το σημαντικότερο όμως όφελος της κατανάλωσης της λαχανίδας είναι η αντιοξειδωτική δράση που παρουσιάζει. Η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και το β-καροτένιο, που περιέχει συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και στη καλή υγεία των ματιών. Καταναλώστε 1 φλυτζάνι καθημερινά και φτιάξτε το κάρυ μας.

Αριθμός μερίδων
#
Υλικά
-
300 γρ ρύζι πασμάτι
-
2 Κ ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα μικρά
-
2 σκελίδες σκόρδο, πατικώνω με μαχαίρι
-
1 κ σκόνη κιτρινόριζα
-
2 κ σκόνη κύμινο
-
1 Κ γκαράμ μασάλα
-
1 κ καυτερό τσίλι σε σκόνη
-
400 γρ γάλα καρύδας
-
400 γρ ρεβίθια ψημένα
-
1 στικ κανέλα
-
200 γρ λαχανίδα ή σπανάκι
-
Χυμό απο lime
Εκτέλεση
-
Πλένετε καλά το ρύζι και το αφήνετε στο νερό όσο φτιάχνετε το κάρυ
-
Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα καρυκεύματα και ψήνετε για λίγα λεπτά.
-
Προσθέστε το γάλα καρύδας και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιγοστέψει το υγρό.
-
Ψήστε το ρύζι σε 600 μλ νερού σε χαμηλή θερμοκρασία
-
Ρίξτε τα ψημένα ρεβίθια στο τηγάνι και τη λαχανίδα.
-
Ψήστε για 5 λεπτά και σερβίρετε
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.