Το καλοκαιρινό μας κέικ

Αριθμός μερίδων
Υλικά
- 2 φλ αλεύρι αμυγδάλου (ασπρίζω τα αμύγδαλα και πολτοποιώ)
- 1 κ μαγειρική σόδα
- 1 /4 κ αλάτι
- 1/5 κ κανέλα
- 1 /4 κ μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1/3 αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο
- ¼ φλ σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ υγρή βανίλια
- 1 φλ κολοκυθάκια πράσινα με τη φλούδα (τριμμένα, στύψτε τα καλά να βγει το νερό)
- 1 φλ chocolate chips ( σοκολάτα υγείας)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και ετοιμάζεται ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητική κόλλα και ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τα ξηρά υλικά
- Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη μπανάνα. Αναμείξτε μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
- Έπειτα στο ίδιο αυτό μπολ βάλτε το σιρόπι, το αμυγδαλοβούτυρο και τη βανίλια.
- Βάλτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε να γίνουν ένα σώμα
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα σοκολατάκια
- Βάλτε στο ταψί το μείγμα και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά.
- Καλύψτε το κέικ για τα πρώτα 20 λεπτά με αλουμίνιο και αφαιρέστε μετά για το αλεύρι αμυγδάλου την τάση να ψήνετε πολύ εύκολα.
- Το κέικ έχει ψηθεί όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από μέσα!
- Κάντε υπομονή πριν το κόψετε να κρυώσει εντελώς!
εξερευνήστε άλλες συνταγές





























































































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.