Το παστελλάκι ξαναχτυπά!

Αριθμός μερίδων
Υλικά
-
3 1/4 φλ κρισπς από ρύζι ή αμάρανθο
-
1/4 τσιπς σοκολάτα βίγκαν
-
1 Κ φυστικοβούτυρο
-
2 Κ ξηρούς καρπούς ( ψημένους) – κόψαμε με μαχαίρι σε κομματάκια
-
1/2 φλ ταχίνι
-
12 φοινίκια μουλιασμένα και χτυπημένα καλά στο μπλέντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
1/2 κ βανίλια υγρή
Εκτέλεση
-
Θα βάλετε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο.
-
Την ίδια ώρα σε ένα τηγανάκι ρίξτε τα φοινίκια – αφού τα πολτοποιήσετε- το ταχίνι, το αλάτι, και το φυστικοβούτυρο. Ψήστε για 30-40 δευτερόλεπτα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
-
Προσέξτε μην ψήσετε παραπάνω. Τόσο όσο να γίνει καραμέλα, σε χαμηλή φωτιά.
-
Σε μπολ ρίξτε τον αμάρανθο ή τα rice crispies ή τη βρώμη ή ό,τι δημητριακό σας αρέσει μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ρίξτε από πάνω την καραμέλα, τα σοκολατένια τσιπς και την βανίλια.
-
Ανακατέψτε με το κουτάλι και απλώστε σε ταψί ή σε φόρμα κέικ, αφού βάλετε αντικολλητικό χαρτί.
-
Βάλτε στο ψυγείο 2-3 ώρες, κόψτε σε τετραγωνάκια και απολαύστε.
-
Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Αλεξία & Θεοδώρα & Νικόλας
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.