Τρίτη: Mac and cheese edition
Mac and cheese edition μένουμε σπίτι
Η Θεοδώρα φτιάχνει αυτό το φαγητό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, συνήθως Σάββατο ή Κυριακή.
Τώρα που έμεινε σπίτι το έχει φτιάξει 5 φορές σε 15 μέρες 🥴🥴
Χωρίς να έχω δοκιμάσει αφού νηστεύω
Από την μυρωδιά και μόνο πιστεύω ότι η σημερινή εκδοχή είναι η καλύτερη.
Αχνίζει και μοσχοβολά το τυράκι.
Παρακαλώ προσέξτε τα ψωμάκια από πάνω 😁

Αριθμός μερίδων
#
Υλικά
-
1 πακέτο κοχύλια
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
50 γρ βούτυρο
-
3 Κ αλεύρι
-
500 μλ γάλα
-
50 γρ τυρί τσένταρ
-
50 γρ παρμεζάνα
-
50 γρ γκούντα
-
50 γρ μοντσ;eκο
-
1 Κ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Σε ένα βαθουλό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμυδάκι να μαραθεί
-
Έπειτα ρίχνετε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύεται συνεχώς
-
Έπειτα βάζετε το γάλα, αυξάνετε τη φωτιά και βάζετε τριμμένα τα τυριά
-
Βράζετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά
-
Ψήνετε τα ζυμαρικά σε ζεματιστό νερό και σβήνετε πριν ψηθούν εντελώς
-
Βάζετε σε ένα ταψί τα ζυμαρικά, την κρέμα τυριών και βάζετε ψωμάκια από πάνω
-
Ψήνετε στους 200 στο φούρνο για 10-15 λεπτά
-
Δεν είναι διαιτητικό φαγητό αλλά είναι πολύ νόστιμο
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.