Χαλβάς

Αριθμός μερίδων
(για μικρή δόση)
Υλικά
Για το σιρόπι
-
200 γρ ζάχαρη καρύδας
-
2 Κ μέλι ή σιρόπι σφένδαμο
-
2 στικς κανέλα
-
3-4 γαρύφαλλα
-
400 μλ νερό
-
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά (δεν θα πήξει)
Για το χαλβά
-
100 γρ αμύγδαλα
-
80 γρ ελαιόλαδο
-
200 γρ σιμιγδάλι
Εκτέλεση
-
Βάζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να κοπούν χοντρά
-
Σε κατσαρόλα αντικολλητικό βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν
-
Πρόσθετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Αρχίζει να παίρνει χρώμα και σβήνετε.
-
Πρόσθεστε το σιρόπι αφού αφαιρέσετε τα στικς κανέλας και βάζετε το γλυκό σε φόρμα.
-
Αφήνετε να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα
-
Γαρνίρετε με αμύγδαλα
εξερευνήστε άλλες συνταγές





























































































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.