Όμορφα Tahini Rolls

Αριθμός μερίδων
12
Υλικά
- 2 φλ φοινίκια μουλιασμένα σε νερό
- 1 φλ ταχίνι
- 1 φλ αλεύρι αμυγδάλου ή ολικής ή βρώμης
- ¼ φλ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι θυμαρίσιο
- ¼ κ βανίλια σε υγρή μορφή
- ¼ φλ κακάο σε σκόνη
- 1-2 Κ νερό ( αν χρειάζεται)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα φοινίκια σε νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά
- Χτυπήστε τα στο blender μέχρι να γίνουν πάστα.
- Προσθέστε το ταχίνι, το αλεύρι, το σιρόπι σφενδάμου και την βανίλια.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει πάστα.
- Αφαιρέστε μισή πάστα απο το blender και αφήστε τη σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το κακάο στην υπόλοιπη πάστα και ξαναχτυπήστε.
- Βάλτε 1 ή 2 κουταλιές νερό αν χρειάζεται.
- Ανοίξτε τις πάστες σας πάνω σε δύο ξεχωριστά αντικολλητικά χαρτιά
- Όταν είναι εντελώς φλατ, τοποθετήστε άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάθε ένα.
- Βάλτε τα στον καταψύκτη για μισή ώρα περίπου, ξεχωριστά.
- Βγάλτε τα απο τον καταψύκτη και τοποθετήστε τις δυο φλατ πάστες τη μία πάνω στη άλλη, αφού αφαιρέσετε τα αντικολλητικά χαρτιά.
- Γυρίστε τα σε Roll , κρατώντας τα σφικτά συνεχώς.
- Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και ξανατοποθετήστε στον καταψύκτη για μια ωρίτσα.
- Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.