Ανοιξιάτικα ζυμαρικά

Αριθμός μερίδων

4

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες ολικής

  • 750 γρ ντοματίνια (περίπου 40)

  • 1 φλ φύλλα δυόσμο

  • 1 φλ φύλλα βασιλικού

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1/2 φλ βαλσάμικο ξύδι

  • 2 Κ ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ξηρή αναρή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τα ντοματίνια σε ζεματιστό νερό για 3 λεπτά. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν. Η φλούδα τους βγαίνει με ευκολία.

  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι και τα αρωματικά (δυόσμο και βασιλικό) και βάζετε στο ψυγείο για κανένα τέταρτο τουλάχιστον. Όση πιο πολλή ώρα τα αφήσετε στο ψυγείο τόσο πιο ωραία γίνονται.

  3. Σε ζεματιστό και αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά ολικής ή χωρίς γλουτένη. Βράζετε μέχρι και αποσύρετε 1-2 λεπτα πριν να είναι εντελώς ψημένα. Αν στη συσκευασία λέει 12 λεπτά, εσείς αποσύρετε στα 10 λεπτά από το νερό. Μην πετάξετε το νερό στο οπoio ψήσατε τα ζυμαρικά, θα μας χρειαστεί!

  4. Παράλληλα βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και έπειτα τα ζεστά ζυμαρικά και από πάνω τα ντοματίνια με τη μαρινάδα τους. Ρίχνετε λίγο νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά και ψήνετε στο τηγάνι για 3-4 λεπτά.

  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με ξερή αναρή ή χαλούμι ή απλά αλάτι και φρέσκο πιπέρι!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος