Ινδικά Ρεβύθια με Σελινόριζα

Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι αυτή είναι η τελευταία μας συνταγή με σελινόριζα! Είναι λίγο η βροχούλα που καλά κρατεί εδώ πέρα, είναι και που μας αρέσει η γεύση της, ειναι και αρκετά εύπεπτη!Φτιάξτε αυτή την μάλλον ινδική εκδοχή της και συνοδεύστε τη με ρυζάκι ή κινόα ή αμάρανθο!

Αριθμός μερίδων

Υλικά

1 μέτρια σελινόριζα σε κύβους

1 κονσέρβα ρεβίθια

1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 φλ ντομάτες φρέσκιες σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1/2 κ κιτρινόριζα σε σκόνη

1/2 κ πιπερόριζα σε σκόνη

1 κ κάρυ σκόνη

1/2 κ chili σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι

1 φλ νερό

1 Κ ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βάζετε το ελαιόλαδο, τα καρυκεύματα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 4-5 λεπτά.Βάλτε 2-3 Κ νερό καθώς τσιγαρίζετε.
2. Ρίχνετε τη σελινόριζα, τα ρεβίθια και ελάχιστο νεράκι και ψήνετε 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
3. Ρίχνετε το γάλα καρύδας και έπειτα τις ντομάτες, ανακατεύετε και βάζετε και το υπόλοιπο νερό. Κλείνετε το σκεύος και ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
4. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος