Λουβί Γιαχνί

 
Αριθμός μερίδων

Υλικά

· ½ κιλό λουβί ξερό (παφίτικο)

· 1 μεγάλο κρεμμύδι

· 3-4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και και κομμένες

· 2-3 σκελίδες σκόρδο

· 1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο, ρίγανη

· 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

· 1 φλ. ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τα λουβιά δε χρειάζονται φούσκωμα από το βράδυ. Τα βράζουμε, τα ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό. Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο και προς το τέλος προσθέτουμε το ντοματοπελτέ μαζί με την ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα σάλτσας μέσα στα λουβιά, προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμα τα λουβιά.

 

Σημείωση:

1. Το παφίτικο λουβί έχει την ιδιότητα να διπλασιάζεται σε

όγκο.

2. Αντί να σοτάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, μπορούμε

καλύτερα να τα ψήσουμε στο τηγάνι με λίγο νερό μέχρι να

μαραθούν και να τα προσθέσουμε στο λουβί.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος