Ρεβύθια με κάρυ και λαχανίδα

Το kale (λαχανίδα) είναι μια παραμελημένη καλλιέργεια με θαυμάσιες θρεπτικές ιδιότητες. Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες! Όταν βρεις λαχανίδα στο παζάρι λοιπόν, φτιάξε την με ρεβύθια και κάρυ!

Αριθμός μερίδων

#

Υλικά

  • 4 Κ ελαιόλαδο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • Αλάτι

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 3 Κ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

  • 1 κ γκαράμ μασάλα

  • 2 κ κάρυ σκόνη

  • 1/2 κ κόλιανδρο σκόνη

  • Ελάχιστο καγιέν σκόνη

  • 200 γρ ρεβύθια ψημένα

  • 1 φλ ζωμό λαχανικών

  • 1 φλ γάλα καρύδας

  • 2 φλ λαχανίδα χοντροκομμένη

  • Χυμό απο 1/2 φρέσκο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά, έπειτα βάζετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το γκαράμ μασάλα, το κάρυ, τον κόλιανδρο και το καγιέν. Ψήνετε για 2 λεπτά.
  2. Πρόσθετε τα ψημένα ρεβύθια, το ζωμό και το γάλα καρύδας και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
  3. Πρόσθετε τη λαχανίδα και το αλάτι και ψήνετε για 10 λεπτά.
  4. Τελειώνετε το κάρυ με λίγο χυμό λεμόνι και σερβίρετε με άγριο ρύζι!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος