Σαλάτα Κινόα

Αριθμός μερίδων

#

Υλικά

  • 1 φλ κινόα κόκκινη
  • 2 1/2 φλ νερό
  • 1 πιπεριά χρωματιστή κομμένη κυβάκια
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο κυβάκια
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 1/2 φλ καλαμπόκι (το ψήσαμε στη σχάρα)
  • 1/2 κ φρέσκο τζίντζερ

Dressing

  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ χυμό λεμόνι
  • 1 κ μουστάρδα
  • 1 κ σιρόπι σφενδάμου η 1 κ μέλι
  • 3 Κ μηλόξυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελάχιστο τσίλι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε την κινόα και την ψήνετε όπως θα ψήνατε πουργούρι.
  2. Θεωρώ ότι η κόκκινη κινόα που είναι πλουσιότερη σε φυτικές ίνες θέλει ψήσιμο και σωστή δοσολογία κινόα- νερού για να βγει σπυρωτή. Διαφορετικά λασπώνει.
  3. Μερικοί την βάζουν απλά σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά και δεν την ψήνουν.
  4. Αυτό όμως την κάνει πιο δύσπεπτη!
  5. Χτυπήστε το dressing σε ένα γυάλινο δοχείο και μόλις κρυώσει η κινόα ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος