Σαλάτα με δυόσμο και ροδάκινο

Αριθμός μερίδων

2

Υλικά

  • Χυμό από ενα lime ή λεμόνι
  • 1 Κ ελαιόλαδο
  •  2 Κ δυόσμυ ψιλοκομμένο
  • 2 Κ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 ροδάκινα κομμένα στα τέσσερα
  • 75 γρ κινόα
  • 160 γρ πράσινα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 165 γρ καρδούλες μαρουλιού κομμένες με το χέρι ( μεγάλα κομμάτια)
  •  30 γρ ρόκα
  • 1 μικρό αβοκάντο σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Ψήστε το κινόα. Εμείς το πλένουμε και το μουλιάζουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα το βάζουμε σε ζεματιστό νερό για 5 λεπτά και είναι έτοιμο! Αφήστε το σε ένα μπολ να κρυώσει. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ εύπεπτο.

  2. Βάλτε το δυόσμυ και το βασιλικό σε ένα μπολ μαζί με το lime και το ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη!

  3. Ανάψτε τη τοστιέρα και ρυθμίστε ψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε πάνω τα ροδάκινα και ψήστε για 1 λεπτό κάθε πλευρά. Την ίδια ώρα ρίξτε τα φασολάκι σε ζεματιστό νερό για 3-4 λεπτά και βάλτε κάτω από παγωμένο νερό μόλις τα αποσύρετε.

  4. Σε ένα ωραίο μπολ βάλτε όλα τα υλικά με βάση το κινόα, έπειτα τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τα ροδάκινα.

  5. Πασπαλίστε με το ντρέσινγκ και αλατοπιπερώστε!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος