Το καλοκαιρινό μας κέικ

Αριθμός μερίδων

Υλικά

  • 2 φλ αλεύρι αμυγδάλου (ασπρίζω τα αμύγδαλα και πολτοποιώ)
  • 1 κ μαγειρική σόδα
  • 1 /4 κ αλάτι
  • 1/5 κ κανέλα
  • 1 /4 κ μοσχοκάρυδο
  •  2 αυγά
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1/3 αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο
  • ¼ φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ υγρή βανίλια
  • 1 φλ κολοκυθάκια πράσινα με τη φλούδα (τριμμένα, στύψτε τα καλά να βγει το νερό)
  • 1 φλ chocolate chips ( σοκολάτα υγείας)

Εκτέλεση

  1.  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και ετοιμάζεται ένα  ορθογώνιο ταψί με αντικολλητική κόλλα και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τα ξηρά υλικά
  3.  Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη μπανάνα. Αναμείξτε μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
  4.  Έπειτα στο ίδιο αυτό μπολ βάλτε το σιρόπι, το αμυγδαλοβούτυρο και τη βανίλια.
  5.  Βάλτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε να γίνουν ένα σώμα
  6.  Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα σοκολατάκια
  7.  Βάλτε στο ταψί το μείγμα και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά.
  8. Καλύψτε το κέικ για τα πρώτα 20 λεπτά με αλουμίνιο και αφαιρέστε μετά για το αλεύρι αμυγδάλου την τάση να ψήνετε πολύ εύκολα.
  9. Το κέικ έχει ψηθεί όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από μέσα!
  10.  Κάντε υπομονή πριν το κόψετε να κρυώσει εντελώς!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος