
Αριθμός μερίδων
20-14
Υλικά
-
400 γρ αλεύρι ΖΕΑ
-
200 μλ ελαιόλαδο
-
250 γρ φοινίκια ( 12-14 φοινίκια)
-
2-3 Κ νερό
-
110 μλ χυμό πορτοκάλι (περίπου ½ φλ)
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
½ κ μαγειρική σόδα
-
2 Κ μπράντι
-
1 κ κανέλα
-
1/8 κ μοσχοκάρυδο
-
70 γρ χοντροαλεσμένα καρύδια
Για το σιρόπι
-
150 μλ νερό ( 2/3 φλ)
-
½ κ χυμό λεμόνι
-
ξύσμα πορτοκάλι
-
140 γρ σιρόπι αγαύης ,agave syrup ( 6-7 Κ)
-
Στικ κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε πρώτα τα φοινίκια στο μπλέντερ – αφού βγάλετε το κουκούτσι – μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Μπορείτε αν θέλετε να τα μούλιασε λίγο πρώτα σε νερό να μαλακώσουν.
- Έπειτα ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό και ξαναχτυπήστε στο μπλέντερ.
- Βάλτε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε τα και αυτά στο μπλέντερ.
- Έπειτα βάλτε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπράντι, το ξύσμα από το πορτοκαλί και χτυπήστε λίγο. Έπειτα σιγά σιγά αρχίστε να ρίχνετε στο μπλέντερ το αλεύρι σε δόσεις.
- Πλάθετε σε μελομακάρονα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180.
- Όσο ψήνετε φτιάξτε το σιρόπι.
- Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο σιρόπι ένα ένα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
εξερευνήστε άλλες συνταγές





























































































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.