Αριθμός μερίδων

20-14

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι ΖΕΑ

  • 200 μλ ελαιόλαδο

  • 250 γρ φοινίκια ( 12-14 φοινίκια)

  • 2-3 Κ νερό

  • 110 μλ χυμό πορτοκάλι (περίπου ½ φλ)

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • ½ κ μαγειρική σόδα

  • 2 Κ μπράντι

  • 1 κ κανέλα

  • 1/8 κ μοσχοκάρυδο

  • 70 γρ χοντροαλεσμένα καρύδια

Για το σιρόπι

  • 150 μλ νερό ( 2/3 φλ)

  • ½ κ χυμό λεμόνι

  • ξύσμα πορτοκάλι

  • 140 γρ σιρόπι αγαύης ,agave syrup ( 6-7 Κ)

  • Στικ  κανέλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε πρώτα τα φοινίκια στο μπλέντερ – αφού βγάλετε το κουκούτσι – μέχρι να γίνει μια πάστα.
  2. Μπορείτε αν θέλετε να τα μούλιασε  λίγο πρώτα σε νερό να μαλακώσουν.
  3. Έπειτα ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό και ξαναχτυπήστε στο μπλέντερ.
  4. Βάλτε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε τα και αυτά στο μπλέντερ.
  5. Έπειτα βάλτε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπράντι, το ξύσμα από το πορτοκαλί και χτυπήστε λίγο. Έπειτα σιγά σιγά αρχίστε να ρίχνετε στο μπλέντερ το αλεύρι σε δόσεις.
  6. Πλάθετε σε μελομακάρονα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180.
  7. Όσο ψήνετε φτιάξτε το σιρόπι.
  8. Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο σιρόπι ένα ένα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος