Chilli con carne and chilli no carne

Αριθμός μερίδων

Υλικά

· 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

· 1 φλ kidney beans (τα έβαλα σε νερό από βράδυ και τα έψησα μαζί με το κιμά)- αν θέλετε βάλτε ψημένα

· 1/2 φλ κόκκινο κρασί

· 2 στικ σέλινο

· 1 μεγάλο κρεμμύδι

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 καρότο

· 1/2 φλ καλαμπόκι

· 1-2 φρέσκο κρεμμυδάκι

· 1 κ καπνιστή πάπρικα

· 1 κ κόλιανδρο σκόνη

· 1 κ καγιεν

· 1 κ τσιλι (αν σας αρέσει καυτερό)

· 1 κ ρίγανη

· 2 Κ ελαιόλαδο

· 1 φλ σάλτσα ντομάτα (φρέσκιες ντομάτες)

· 3 λίτρα ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

1.Κόβετε τα λαχανικά και τα σωτάρετε στο ελαιόλαδο μαζίμε τα καρυκεύματα

(σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) – αλατοπιπερώστε

2. Μην βάλετε ακόμα το καλαμπόκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι

3. Βάλτε τον κιμάκαι ψήστε

4. Βάλτε το κρασί και ψήστε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.

5. Ρίξτε την ντομάτα και χαμηλώστε τη φωτιά για 10 λεπτά– να έχει πάντα υγρό

6. Ρίξτε και τα φασόλια και αρχίστε να βάζετε το ζωμό σιγά- σιγά

7. Αν τα φασόλια δεν είναι ψημένα, θα πάρει όλο το ζωμό να ψηθούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Όταν χυλώσει είναι έτοιμο

Ρίξτε φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο και καλαμπόκι απο πάνω και απολαύστε με ρύζι η τορτίγια.

  • Το χορτοφαγικό βερσιόν θέλει σόγια, την οποία μουλιάζουμε σε νερό πρώτα και έπειτα ακολουθούμε την διαδικασία που κάναμε με τον κιμά.

Είναι εξίσου ωραίο και χορταστικό. Επίσης σας παρέχει όλες τις πρωτείνες που χρειάζεστε αν και χορτοφαγικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος