Yπογονιμότητα στις μέρες μας

Sep 11, 2019Αλεξία Ποταμίτου

Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω δυο καινούριες συνεργασίες που πιστεύω θα διευρύνουν τις γνώσεις μας αλλά και θα μας βάλουν και πάλι στην κουζίνα για μαγείρεμα. Η υπογονιμότητα είναι στις μέρες μας ένα θέμα που προβληματίζει τα νέα ζευγάρια. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια καλή ομάδα δίπλα σου όταν αποφασίσεις να γίνεις γονέας.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πάντοτε σημαντικό κομμάτι σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε για την δημιουργία οικογένειας.

Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο μας “Nutrition and Fertility “και σερφάρετε στην ιστοσελίδα: www.nurturehf.com

Αν τα παιδάκια βρίσκονται ήδη στη ζωή σας τότε θα έχετε να ετοιμάσετε πολλά όπως και εμείς!

Η Σταυρινή @stavriniwhattoeatnow μαγειρεύει και εγώ αναλύω. Πιστέψτε με οι συνταγές της είναι γευσάτες αλλά και υγιεινές. Οι ιδέες της καινοτόμες. Έτσι αυτή η συνεργασία που έγινε εν τροχάδι, κυριολεκτικά όμως, θα σας προσφέρει τις διατροφικές λύσεις που ψάχνετε για όλη την οικογένεια.

Μη διστάσετε να διαβάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας σε ότι κι αν κάνουμε.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Σνακ Μπάρς

Υλικά

○ 180γρ αλεύρι βρώμης ή αλεύρι καρύδας

○ 80γρ Coconut oil

○ 60γρ Maple syrup

○ 150γρ καρύδια σπασμένα

○ 1 Κ βανίλια (extract)

○ Λίγο αλάτι και κανέλα

○ 400γρ μαύρη σοκολάτα

○ 80μλ γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ σας το αλεύρι βρώμης , τη βρώμη , το coconut oil, το maple syrup, τη βανίλια και το αλάτι.

2. Ανακατεύετε καλά.

3. Προσθέτετε τα σπασμένα καρύδια.

4. Απλώνετε το μισό μείγμα σε ένα ταψί και πιέζεται.

5. Λιώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από το μείγμα.

6. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα βρώμης, πιέζετε καλά και πασπαλίζετε με κανέλα.

7. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και μετά κόβετε.

8. Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο σε βαζάκια.