Πέννες με Κολοκύθα

Αυτό το μήνα τιμάμε ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά! Ποιος δεν αγαπά μια καλομαγειρεμένη μακαρονάδα; Σε αυτή τη συνταγή θα βρείτε επίσης ένα συστατικό πολύ εποχιακό που πιστεύω ότι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας.
Αριθμός μερίδων

2

Υλικά

  • 2 φλ πέννες
  • 2 φλ κολοκύθα ψητή κομμένη σε κύβους(ψήστε στο φούρνο όπως είναι και μετά αφαιρέστε τη φλούδα)
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 φλ γάλα Αλάμπρας βρώμης @ Alambra_dairy_products
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 Κ μηλόξυδο
  • 1 κ πάπρικα
  • 1 κ κύμινο
  • 1/2 κ πιπερόριζα φέσκια τριμμένη (τζίντζερ)
  • 2 Κ ελαιόλαδο
  • 1 φλ μανιτάρια
  • 1 Κ σόγια ή ταμάρι
  • 1 Κ πάστα ντομάτας
  • 60 γρ τριμμένο σκληρό τυρί ή χαλλούμι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε την κολοκύθα στο φούρνο μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.
  2. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πιθανόν να πρέπει να αποσύρετε νωρίτερα το καρότο και το κρεμμύδι.
  3. Ψήστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  4. Βάλτε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το καρότο, το κρεμμύδι, το γάλα βρώμης, το αλάτι, το μηλόξυδο, την πάπρικα, το κύμινο, την πάστα ντομάτας και το τζίντζερ.
  5. Χτυπήστε να γίνει σάλτσα.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Μόλις πιουν τα υγρά τους ρίξτε τη σόγια, τα ζυμαρικά και τη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε άμεσα αφού πασπαλίσετε με λίγο χαλλούμι ή μαιντανό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος