Shepherds Pie

Αριθμός μερίδων
Υλικά
Υλικά για ένα ταψί μετρίου μεγέθους (τρώνε 8 άτομα)
-
500 γρ κιμά κοτόπουλο ή μανιτάρια
-
1 καρότο σε κύβους
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 στικ σέλινο
Βάζετε 5 μεγάλες πατάτες σε νερό να βράζουν
Υλικά συνέχεια
-
1 κουτάκι ντομάτα πάστα
-
1/2 φλ καλαμπόκι κατεψυγμένο
-
1/2 φλ μπιζέλι κατεψυγμένο
-
1/2 φλ κόκκινο κρασί
-
Θυμάρι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
2 Κ ελαιόλαδο
-
500 μλ ζωμό λαχανικών
-
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν
-
Έπειτα ρίχνετε το καρότο και το σέλινο και το θυμάρι.
-
Έπειτα βάζετε τον κιμά κοτόπουλο ή τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
Όταν ψηθούν ρίχνετε την πάστα ντομάτας και ανακατεύεται
-
Έπειτα ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να πιει τα υγρά του
-
Βάζετε και το ζωμό και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά.
-
Αλατοπιπερώνετε όταν πιει τα υγρά του
-
Βάζετε στο ταψί την βάση.
-
Όταν ψηθούν οι πατάτες τις κάνετε πουρέ αφού προσθέσετε λίγο γάλα, ελαιόλαδο και αλάτι. Αν θα το κάνετε βίγκαν απλά αντικαθιστάτε το γάλα με γάλα βίγκαν.
-
Βάζετε τις πατάτες πάνω από τον κιμά ή τα μανιτάρια και πρόσθετε παρμεζάνα ή χορτοφαγικό τυρί.
-
Ψήνετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.
-
Στη Θεοδώρα αρέσει να βάζει μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες (προαιρετικό)
εξερευνήστε άλλες συνταγές

























































































































































Επικοινωνήστε μαζί μας
Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.