Σελινόσουπα

Αριθμός μερίδων

Υλικά

  • 250 γρ χοντροκομμένο σέλινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 πράσο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 2 κ κύμινο
  • 1 κ κιτρινόριζα (έβαλα φρέσκια)
  • 3 Κ γάλα (βρώμης ή οποίο γάλα θέλετε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 Κ αλεύρι βρώμης ή φαγόπυρο
  • 2 Κ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίιγο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το πράσο σε 1 Κ ελαιόλαδο και ανάβετε τη φωτιά για να μαλακώσουν.
  2. Σε 3-4 λεπτά ρίχνετε το σέλινο, την πατάτα και 1/2 λίτρο νερό.
  3. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε το κύμινο, την κιτρινοριζα, αλάτι, πιπέρι, 1 Κ ελαιόλαδο, 3Κ γάλα της αρεσκείας σας, τη δάφνη και το αλεύρι.
  4. Πρόσθετε ακόμα 1/2 λίτρο νερό και αφήνετε να βράσει.
  5. Η σούπα ειναι έτοιμη. Αφαιρείτε τη δάφνη και αλέθετε να γίνει βελουτέ.
  6. Πρόσθετε και το υπόλοιπα 1/2 λίτρο νερού αν χρειάζεται.
  7. Σερβίρετε με λίγα φύλλα κόλιανδρο ή σέλινου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος