Kολοκυθόψωμο

Αριθμός μερίδων

8-10 κομμάτια

Υλικά

 

  • 140 γρ ζάχαρη καρύδας

  • 140 μλ ελαιόλαδο

  • 50 μλ νερό

  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)

  • 200 γρ κολοκύθα σε πουρέ (ψήνω και πολτοποιώ)

  • 2 αυγά και 2 Κ τσια σε 8 Κ νερό

  • 240 γρ αλευρι (μισό αλευρι all purpose και μισό ολικής)

  • 1 κ baking powder

  • 1 κ κανέλα

  • 1 κ μοσχοκάρυδο

  • 1 κ mixed spice

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 75 γρ άλειμμα ξηρού καρπού (φυστικοβούτυρο)

  • 1 χούφτα κολοκυθόσπορο

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεται φούρνο στους 180 και ετοιμάζεται ένα ταψί για ψωμί αφού τοποθετήσετε αντικολλητική κόλλα

2. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ζάχαρη καρύδας με το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτετε την κολοκύθα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύεται. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.

3. Βάζετε τα αλευράκια, το μπέικιν πάουντερ, τα καρυκεύματα μαζί σε ένα σκεύος και έπειτα ρίχνετε από πάνω την πάστα που ήδη δημιουργήσατε.

4. Βάζετε το μείγμα στο σκεύος και ψήνετε για 49-50 λεπτά

5. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βάλετε το icing

6. Για το icing (επικάλυψη) βάζετε μαζί στο μπλέντερ 75γρ φυστικοβούτυρο, χυμό από ένα λεμόνι και 2 K μέλι

Το απλώνετε πάνω από το ψωμί και έπειτα τοποθετείτε διάσπαρτα τον κολοκυθόσπορο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάντε μια ερώτηση ή κλείστε ραντεβού πιο κάτω.

(+357) 22 454 663

Οδός Κυριακού Μάτση 11, Nikis Center 1ος όροφος 1082, Λευκωσία - Κύπρος